Zij-instromen in het onderwijs

Met de juiste vooropleiding en ervaring kun je als zij-instromer een bevoegdheid behalen en tegelijkertijd lesgeven in het onderwijs. Je bent een zij-instromer als je vanuit een ander beroep leraar wilt worden. Of als je al bevoegd leraar bent maar les wilt geven in een ander vak of in een andere onderwijssector (bijvoorbeeld een overstap van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs). Om deel te kunnen nemen aan het zij-instroomtraject heb je een hbo-diploma nodig.

Stichting Biezonderwijs werkt samen met dertien schoolbesturen in Midden-Brabant (ondergebracht in het Regionaal Transfercentrum (RTC)  Midden-Brabant) en met Fontys. Als zij-instromer kun je een opleiding volgen bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie. En tegelijkertijd kun je, in dienst van Biezonderwijs, ervaring opdoen als betaalde docent of leerkracht voor de klas. In ruim twee jaar word je door Fontys Hogeschool Kind en Educatie op- en begeleid naar een definitieve lesbevoegdheid.

Met name als je al werkzaam bent in een sector die verwant is met het onderwijs, kun je al snel volwaardig meedraaien. Heb je interesse? Neem contact op met onze collega’s van HR via werkenbij@biezonderwijs.com