Wethouder Brekelmans uit Waalwijk bezoekt Parcours

Wethouder Hans Brekelmans van de gemeente Waalwijk bracht op vrijdag 22 september een bezoek aan school voor voortgezet speciaal onderwijs Parcours, onderdeel van stichting Biezonderwijs. De heer Brekelmans is bestuurlijk verantwoordelijk voor onder meer (passend) onderwijs, jeugdzorg, maatschappelijk werk en jeugd- en jongerenwerk. Zo’n 8-10 % van de leerlingen van Parcours is afkomstig van de gemeente Waalwijk. “Fijn om deze school eens persoonlijk te bezoeken”, gaf de heer Brekelmans aan.

Tijdens het bezoek aan Parcours bezocht de Waalwijkse wethouder verschillende schoolklassen en sprak met leerlingen, leerkrachten en directeur Mirianne Govers. “Een goede samenwerking met de gemeente is van groot belang voor leerlingen en daarmee ook voor de school”, zegt mevrouw Govers. “De gemeente is verantwoordelijk voor onder meer leerplicht, leerlingenvervoer en de zorg in en rondom het gezin waar onze jongeren opgroeien. Dan zijn korte lijntjes tussen school en gemeente erg fijn.”

Het werkbezoek werd afgesloten met een heerlijke, door leerlingen bereidde lunch. De deur voor ambtenaren van de gemeente Waalwijk staat bij Biezonderwijs ook open; iedereen is van harte welkom om met onze scholen persoonlijk kennis te maken.