VSO Parcours zoekt met spoed een vakleerkracht Groen

Een uitgelezen kans om jouw passie voor het vak groen vorm te geven binnen Parcours!

VSO Parcours is dringend op zoek naar een enthousiaste en evenwichtige
Vakleraar LB groenonderwijs (0,6 – 1,0 fte) met mentortaken

Je bent mede verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van de leerlijn waarbij de nadruk ligt op het werken aan algemene werknemersvaardigheden voor jongeren in de onderbouw en daarnaast op certificering binnen de bovenbouw.
Samen met Praktijkcollege Tilburg en De Bodde wordt er momenteel een eenduidig onderwijsprofiel arbeid ontwikkeld, waarbij er aandacht is voor een doorgaande leerlijn en afstemming tussen vakleraren.

Wij zijn een school met een open karakter en staan midden in de maatschappij en de wijk. Dit heeft een vertaalslag nodig binnen de leerlijn groen. Een voorbeeld hiervan is het project “Groenparkje” waarin wij samen met sbo De Zonnesteen en buurtbewoners een groenstrook ontwerpen en onderhouden.

Profielschets
Je werkt binnen de arbeidsgerichte leerroute waarbij de nadruk ligt op het onderwijzen van algemene werknemersvaardigheden in relatie tot het vakgebied groen. Daarnaast biedt Parcours leerlingen de kans om certificaten te behalen op dit vakgebied.

  • Je bent sterk in organisatie en klassenmanagement.
  • Je bent pedagogisch sterk, weet leerlingen te binden en om te inspireren tot resultaat te komen.
  • Je bent als persoon evenwichtig en veerkrachtig.
  • Je hebt affiniteit met de doelgroep. Dit zijn jongeren die soms heftig externaliserend gedrag vertonen. Zij hebben behoefte aan duidelijke grenzen en een consequente en neutrale aanpak.
  • Je hebt aantoonbare ervaring binnen de sector groen.

Opleidingseisen
Je hebt een tweedegraads bevoegdheid die kwalificeert voor het geven van groenonderwijs, de opleiding ‘docent en kennismanager groene sector’ of gelijkwaardig.

Wat wij jou bieden
Een team wat zich kenmerkt door een open houding en collegialiteit.
Naast mogelijkheden tot bijscholing ontvang je als nieuwe collega ondersteuning door teamleden en een coachingstraject door het expertisecentrum De Kracht.
Je krijgt een aanstelling binnen Stichting Biezonderwijs, salarisschaal LB conform CAO PO. Ingangsdatum is in overleg.

We ontvangen je sollicitatie graag per ommegaande naar adminvso@parcourstilburg.nl

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mirianne Govers, directeur VSO Parcours of Ralph Sebregts, adjunct-directeur via telefoonnummer 013 462 70 50.