‘Ton laat ons stralen!’ Ton Hopmans van Zonnesteen conciërge van het jaar!

“Hij glunderde van oor tot oor!”, vertelt Marloes van sbo Zonnesteen. Zij en enkele collega’s gaven Ton Hopmans op voor de verkiezing ‘Concierge van het jaar 2017’, die D66 jaarlijks organiseert. De aanbevelingsbrief liegt er niet om: Ton is een superconcierge! Hij is altijd vrolijk, loopt zingend en fluitend rond, is creatief én handig. Plakt pleistert bij de kinderen en biedt zijn brede schouder aan als troost aan de leraren.

Zoals gebruikelijk had hij ook voor zijn eigen uitreikings-evenement alle spullen klaargezet en was druk bezig in de keuken, toen hij echt dringend naar buiten moest komen. Een totale verrassing voor hem dat D66 hem in de bloemetjes kwam zetten, met een oorkonde met de uitleg, waarom hij deze prijs dik verdient!

Marloes: “Als wij ’s ochtends op school komen, staat de koffie al te pruttelen. Als wij nog aan het nadenken zijn hoe we iets gaan aanpakken, heeft Ton het al opgelost. Hij maakt alles: van plantenbakken tot medailles, hij heeft een geweldig tekentalent! Hij is ‘onze Ton’. Met zijn onuitputtelijke humor zorgt hij ervoor dat we uiteindelijk allemaal glimlachen, hoe zwaar de dag ook was. Kortom, dankzij hem stralen de “Zonnesteners” elke dag weer. Hij is (zonne)steengoed!”