Stem op ons Appeltje van Oranje! Boddehuis genomineerd!

Boddehuis van De Bodde genomineerd voor prestigieuze prijs

In 2012 is het Boddehuis van start gegaan. Een ‘gewoon’ huis in een ‘gewone’ buurt waar leerlingen van VSO De Bodde leren wonen en werken. Begin dit jaar hebben we dit initiatief voorgedragen als Appeltje van Oranje 2017, wat als thema heeft: Krachtige kinderen.

Het gaat om projecten waarin kinderen, die soms opgroeien in moeilijke situaties, goed op weg worden geholpen. We vonden dat het Boddehuis hier een uitstekend voorbeeld van is. En dat vond de selectiecommissie ook, want de eerste ronde zijn we goed doorgekomen en dus kunnen we trots melden dat we zijn genomineerd!

Speciale kids met speciale rol in de wijk
Van 2 t/m 11 december kun je stemmen op alle genomineerden.
Het Boddehuis doet mee in de regio Zuid onder de naam: ‘Speciale kids met speciale rol in de wijk’. Steun jij dit initiatief? Je kunt je stem uitbrengen op: www.oranjefonds.nl/stem

Het Boddehuis
In het Boddehuis leren jongeren om te wonen in een gewoon huis. En ze leren er om zinvol werk te doen in de eigen buurt. Klusjes doen, tuinen onderhouden, speeltuinen schoon houden, ouderen helpen met boodschappen, koffie-ochtenden verzorgen etc. Ieder naar eigen kunnen en ambitie.
Dit is belangrijk voor deze jongeren, omdat ze veel baat hebben bij het aanleren van praktisch werk. En door de contacten die ze maken in de buurt, groeit hun zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Tegelijkertijd krijgen ouderen of andere buurtbewoners hulp bij allerlei ‘dagelijkse werkzaamheden’ en kunnen zij hierdoor bijvoorbeeld langer zelfstandig blijven wonen.

Betrokken partijen
De jongeren krijgen de lessen en ondersteuning vanuit VSO De Bodde, onderdeel van Stichting Biezonderwijs. Het huis, aan de Kruidenlaan te Tilburg, is beschikbaar gesteld door de woningcorporaties. Leerkrachten en vrijwilligers uit de buurt begeleiden de jeugd.
Door de activiteiten ontstaat steeds meer zinvol contact met buurtbewoners, jongeren vinden aansluiting en voelen zich trots en gewaardeerd.

Prestigieuze prijs
Het Appeltje van Oranje bestaat uit een prijs van € 15.000,= en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix. Het Appeltje is een blijk van waardering voor bestaande, succesvolle sociale initiatieven die erin slagen verschillende groepen mensen op een bijzondere manier bij elkaar te brengen. De prestigieuze prijs wordt elk jaar in mei uitgereikt door de beschermvrouwe van het Oranje Fonds, Koningin Máxima.

In mei 2017 ontvangen drie sociale initiatieven het felbegeerde Appeltje van Oranje. Het publiek kan meestemmen via deze stemtiendaagse. In januari beoordeelt een jury de genomineerden. En op basis van deze beide resultaten worden de prijswinnaars bepaald.

Meer weten: http://www.oranjefonds.nl/appeltjes