Méér muziek in de Klas

Dave Ensberg – Kleijkers nieuwe ambassadeur Méér Muziek in de Klas

Dave Ensberg-Kleijkers, is benoemd tot ambassadeur van de stichting Méér Muziek in de Klas. Hij gaat zich inzetten voor het doel van de stichting – structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisscholenkinderen in Nederland. Het platform ambassadeurs telt momenteel 18 mensen, onder wie: cultureel ondernemer Joop van den Ende, singer-songwriter Ilse DeLange, directeur van het Conservatorium van Amsterdam Janneke van der Wijk en Jan Raes, directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest. Erevoorzitter van het platform ambassadeurs is Koningin Máxima.

Dave Ensberg-Kleijkers is zeer begaan met cultuuronderwijs en muziekonderwijs in het bijzonder.  “In mijn werk heb ik te maken met kinderen voor wie alles niet vanzelf gaat. Ik ben daardoor gewend te zoeken naar mogelijkheden, dat wat er wél kan. Ik heb gemerkt dat muziek daarbij ontzettend waardevol is; muziek opent deuren. Vooral voor kinderen. Dit ambassadeurschap past me dus heel goed.”

Stichting Méér Muziek in Klas
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekeducatie is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation.

www.meermuziekindeklas.nl

www.meermuziekindeklas.nl/nl/nieuws/dave-ensberg-kleijkers-nieuwe-ambassadeur