Boddehuis ontvangt mooie cheque van Oranjefonds

Op 19 januari jl was de jurydag van de genomineerde Appeltjes van Oranje. Het Boddehuis was één van de genomineerden en vertelde trots over de leerlingen van De Bodde, die leren wonen en leren werken in een ‘gewoon’ huis in een ‘gewone’ buurt. Met tal van voorbeelden: leren het huis schoon te houden, een middagmaal te koken, de kruiden- en groentetuin bij te houden, een dagplanning te maken, het samen gezellig te hebben etc.
En, niet onbelangrijk, te zorgen voor contacten en het uitvoeren van klussen in de buurt.

Werken in, met en voor de buurt
Inmiddels heeft het Boddehuis haar netwerk in de buurt stevig opgebouwd. Met het wijkcentrum, met een actieve wijkcommissie, met huismeesters, met de basisschool, met de speeltuin en met buurtbewoners. Overal zetten de jongeren hun diensten in: schoonhouden van de buurt, de speeltuin, de brandgangen, rondom de flats en het wijkcentrum, boodschappen doen met een buurtbewoner, meehelpen op de school en in het wijkcentrum etc.

Jongeren horen erbij
“Een prachtig voorbeeld hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze leerlingen erbij horen. En het mes aan twee kanten snijdt, want ook de buurt heeft er dus voordeel van”, aldus Anja Hulshoff, directeur van De Bodde. “Het was een lange, inspirerende jurydag. We zijn helaas niet genomineerd voor de laatste 10 Appeltjes, maar we gaan wel met een mooie cheque naar huis. Het voelt toch of onze leerlingen gewonnen hebben!”